+385 91 6464684

February 10, 2016

Please reload

Recent Posts

Mala škola Feng Shuija (7/8)

September 26, 2017

1/10
Please reload

Featured Posts

Mala škola Feng Shuija (1/8)

March 28, 2017

Drevno kinesko učenje kazuje nam da postoje tri sreće – sreća Neba, sreća Čovjeka i sreća Zemlje. Sreća Neba nešto je što na zapadu nazivamo sudbinom – put koji je predviđen za svakoga od nas od trenutka rođenja i na kojem nas čekaju sva iskusva koja su nam potrebna za duhovni razvoj. Sreća Čovjeka sreća je koju sami stvaramo – načinom razmišljanja, postupcima, djelima, stavovima i uvjerenjima, dok sreća Zemlje predstavlja utjecaj bliže i daljnje okoline na naš život.

 

Feng Shui, kao vještina i umjetnost uređenja interijera u skladu sa prirodnim energetskim tokovima može bitno utjecati na sreću Zemlje i sreću Čovjeka. Naš je prostor odraz nas samih i nepogrešivo precizan alat za kreiranje sreće i blagostanja na svim područjima života. Ipak, važno je znati kako Feng Shui nije odgovor na baš sve probleme i da je potrebno valjano preispitati i priznati si moguće uzroke nezadovoljstva. Primjerice, ukoliko imamo problema sa zdravljem i angažiramo Feng Shui savjetnika da nam pomogne urediti dom kako bismo se osjećali bolje, a istovremeno nastavimo jesti nezdravu brzu hranu, raditi stresni posao i ni malo pažnje ne posvetimo svome tijelu – ne možemo Feng Shui "okriviti" za neuspjeh u rješavanju problema. Feng Shui dizajn nije ništa drugo doli sredstvo transformacije – a jedina osoba koju  možete promijeniti ste – Vi sami. 

 

Ukoliko ste nakon čitanja ovog kratkog odlomka odlučili uzeti odgovornost za vlastiti život u svoje ruke, slijedi dobra vijest. Za sve čitatelje koji su istinski spremni na promjene, pripremila sam ovu malu Feng Shui školu u osam koraka, koju ćemo iz tjedna u tjedan prolaziti zajedno.

 

No, krenimo ispočetka.

 

Prvi korak: PROMATRANJE

Prije nego svoj dom ili ured "okitite" raznim Feng Shui aktivatorima za koje ste saznali iz časopisa i knjiga, pokušajte promotriti prostor kao da ste po prvi puta u njemu.

 

Svoje domove često uzimamo zdravo za gotovo i nekako prihvaćamo "pod normalno" sve one razbijene pločice, odlijepljene parkete, vrata koja škripe, WC kotlić koji pomalo curi, potrgani poklopac od kante za smeće...

 

Danas na povratku kući, posjetite svoj dom kao nepozvani gost – promotrite prilaz kući ili zgradi, stanje kontejnera za otpad, (ne)uređenost okolice, ulazna vrata (zapinje li možda ključ?), poštanski sandučić, zidove na stubištu, ulazna vrata stana, zvono. Kakav vas prizor dočekuje kad uđete u svoj prostor? – je li vaš hodnik svijetao ili mračan, kakav je miris koji vas dočekuje u stanu, mogu li se ulazna vrata otvoriti do kraja... I tako redom, prostoriju po prostoriju. samo promatrajte, bez očekivanja, bez osuđivanja, bez opravdavanja. Poput petogodišnjaka koji je po prvi puta došao u vaš stan - zavirite u ormare i ladice sa znatiželjom i uključite sva osjetila. Doživite svoj prostor i obratite pažnju na misli i osjećaje koji se u vama pojavljuju i izmjenjuju. Gdje se osjećate ugodno, a u kojim se dijelovima nerado zadržavate? Što bi tome mogao biti uzrok?

 

Nakon obilaska, sve što ste doživjeli, primjetili i osjetili zapišite na papir. On će vam biti izuzetno dragocjen vodič u daljnjoj Feng Shui preobrazbi.

 

I što sad? Ništa...samo se opustite i pričekajte idući blog :)                

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Follow Us

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Search By Tags
Please reload

Archive
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square