top of page

2017 - godina Vatrenog Pijetla

Tradicionalno, na dan drugog mladog mjeseca nakon zimskog solsticija, kineski lunarni kalendar obilježava početak nove godine. U 2017.godini, to je godina Vatrenog Pijetla, u koju ulazimo 28.siječnja.

Nedugo zatim - 4.veljače - započinje i novi solarni ciklus. Ta se točka naziva Lap Chun i smatra se početkom proljeća. Na taj dan leteće zvijezde mijenjaju svoje godišnje pozicije unutar Lo Shu kvadrata i stvara se nova energetska mapa koja ukazuje na raspored energija unutar godišnjeg ciklusa u koji ulazimo. Godišnja Lo Shu mapa također nam omogućuje nam predviđanje ključnih događanja i dominantnih procesa za narednih dvanaest mjeseci.

Ove godine u središtu mape letećih zvijezda nalazi se vodena zvijezda 1, koja se smatra jednom od tri najprosperitetnije zvijezde kalendara. U svakom slučaju – osjetit ćemo olakšanje nakon teške 2016-te kojom je rukovodila neprosperitetna leteća zvijezda 2.

Vodena jedinica povezana je sa novim idejama i pitanjima financijskog tijeka, a izravno utječe na emocije i osjećaj životnog smjera. Na globalnoj razini možemo očekivati financijski oporavak i brojne prilike za investicije u inovativne projekte, naročito u prvoj polovici godine. Ipak, zbog nepovoljnog „susreta“ letećih zvijezda 1 i 5, nije uputno ulagati u nekretnine. Iz istog razloga, moguće je da ćemo u 2017-oj svjedočiti elementarnim nepogodama, poput snažnih kiša, tuča, poplava, potresa i tsunamija. Svjetska politička situacija trebala bi se donekle stabilizirati, a u aktivnim sukobima moguće je primirje.

Vodena zvijezda jedan povezana je sa zdravljem bubrega i reproduktivnih organa, pa je izvjesno da će se na globalnoj razini najviše diskutirati o socijalnim temama poput stope nataliteta, pobačaja i istospolnih brakova.

Na osobnoj razini u fokus dolaze pitanja životnog pravca i smisla – mnogi će biti ponukani na promjenu ili radikalan zaokret u karijeri uslijed novih ideja ili primamljivih ponuda. Također, potisnute emocije više se neće skrivati (iako će se uslijed tog efekta mnogi odlučiti na tajne ljubavne afere!). Potrebno je obratiti pažnju na zdravlje reproduktivnih organa, bubrega i mokraćnog mjehura. Savjetuje se dodatna pažnja pri planiranju trudnoće (vodene godine uglavnom povećavaju plodnost). I naravno – potrebno je piti dovoljno vode :)

Savjet za 2017-tu glasi: pročišćenje! Voda je najbolji prirodi čistač, stoga je uputno iskoristiti snagu prosperitetne vodene zvijezde 1 za detoksikaciju na fizičkoj razini (za taj potez idealno je vrijeme upravo početak veljače!), ali i za čišćenje prostora te razrješavanje toksičnih i napornih odnosa (privatnih i poslovnih). Bistrina, jasnoća i osjećaj smjera najveći su nam saveznici u godini koja je pred nama.

Ipak, valja imati na umu kako ostvarenje planova i realizacija ciljeva tijekom 2017-te ponajviše ovise o našoj osobnoj godišnjoj poziciji, koja se mijenja zajedno sa mapom letećih zvijezda - 4.veljače. Godišnju poziciju računamo kao kombinaciju osobnog ki-broja (ovisi o godini rođenja) i položaja unutar godišnjeg Lo Shu kvadrata. Na isti se dan mijenja i smjerološka karta, tj. dolazi do izmjene povoljnih i nepovoljnih pravaca preseljenja i putovanja, u odnosu na 2016-tu.

Osobne godišnje smjernice za 2017.godinu koje uključuju izračun i tumačenje osobnog ki-broja, izračun i tumačenje godišnje pozicije te smjerološku kartu povoljnih i nepovoljnih pravaca moguće je naručiti mailom na irena.lucic@gmail.com. Uz narudžbu potrebno je navesti svoje trenutno mjesto stanovanja te datum i godinu rođenja. Cijena izrade smjernica iznosi 300,00kn

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page