+385 91 6464684

Informacije i savjetovanje

Prije nego što me odlučite nazvati i priupitati me da vam dam neki "brzinski" Feng Shui savjet imajte na umu da vam vrlo malo toga mogu reći bez prethodne analize vašeg prostora.

Dakle, to nije zato jer ne želim dati besplatan savjet, već zato što se ne usudim bilo kome davati smjernice napamet - a promjena može utjecati na vaš život.

Ukoliko ozbiljno razmišljate o Feng Shui uređenju svog prostora i tražite Feng Shui savjetnika, predlažem da se čujemo telefonski (091.6464684) i dogovorimo inicijalni sastanak.

Feng Shui

Chi, Qi ili Ki...sve su to nazivi za energiju koja prožima sve što postoji. Feng Shui je umijeće kultiviranja Chija, odnosno vještina koja nam omogućuje da uravnotežimo energiju unutar sebe i unutar svog prostora s ciljem postizanja blagostanja, prosperiteta i dobrobiti.

O ljudima i prostorima

Od Feng Shuija mnogi očekuju instant rješenja ("ako stavim biljku ovdje zatrpat će me brdo love bez da išta moram raditi"), dok se drugi skeptično pitaju kako je moguće da položaj kauča ima veze s njihovim ljubavnim životom. Chi je prisutan u našim mislima, tijelima i u našim prostorima vjerovali mi u "njega" ili ne. Energija uvijek djeluje prema svojim prirodnim zakonitostima, primjerice, poput gravitacije - vjerovali ili ne, ako skočimo s trećeg kata past ćemo na tlo. Feng Shui nas, dakle, uči kako koristiti nešto što već postoji, tj. pruža nam razumijevanje tijeka i kvalitete Chija u nekom prostoru i daje konkretne smjernice kako upotrijebiti već prisutnu energiju za vlastitu dobrobit. Energija u svakom prostoru je jedinstvena, stoga ne postoje univerzalna niti instant-rješenja, iako je Feng Shui sam po sebi uvijek praktičan, logičan, jasan i dosljedan.

 

Feng Shui leteće zvijezde

Leteća zvijezda je "grana" tj. škola Feng Shuija koja uzima u obzir stvarne (kompasne) smjerove, te uzima u obzir transformaciju energije kroz prostornu i vremensku dimenziju. To je jedna od najkompleksnijih, najpotpunijih i najdjelotvornijih Feng Shui tehnika.

Feng Shui na domaći način

Ukoliko biste željeli primijeniti Feng Shui načela u svom domu ili poslovnom prostoru, ali se bojite da će nakon tog "zahvata" vaš prostor izgledati kao kineska trgovina - možete odahnuti. Činjenica jest da postoji gomila literature u kojoj ćete pročitati savjete tipa "postavite tronogu žabu za novac". Valja razumjeti da ti savjeti potječu iz kineske kulture i narodne tradicije i ne daju baš pretjerano dobre rezultate u našem podneblju, jer naša podsvijest nema intuitivnu poveznicu sa tom simbolikom. U svom radu koristim načelo pet transformacija, koje zahtjeva primjenu elemenata s ciljem balansiranja energije u prostoru. Kada taj dio napravimo kako treba, simbolika (kineska, a niti hrvatska) gotovo da nam nije potrebna, a možemo ju koristiti kao sredstvo za "prizivanje" onoga što želimo u svoj život.

Smjernice za uređenje prostora

Izrada Feng Shui smjernica je kompleksan proces koji s moje strane zahtjeva znanje, puno pažnje te pronalaženje praktičnih i održivih rješenja, a od vas traži da preuzmete odgovornost za svoj život i promjene koje u njemu želite kreirati. Iz tog razloga, ovaj proces ima nekoliko faza koje ukupno traju 3-8 tjedana:

1. Inicijalni sastanak - služi tome da se upoznamo, uskladimo očekivanja i jasno definiramo ciljeve koje želimo postići primjenom Feng Shuija. Također, na tom sastanku vi od mene dobijete "mini-edukaciju" koja je potrebna da razumijete što ćemo zapravo raditi i na koji način Feng Shui djeluje, a ja od vas dobijem točan tlocrt prostora i druge podatke potrebne za precizan izračun. Sastanak traje otprilike 1,5-2h.

 

2. Prijedlozi građevinskih preinaka u prostoru - ova faza nije nužna (ukoliko ne smijete ili ne želite mijenjati tlocrtni raspored prostorija), ali je prije izrade daljnjih smjernica važno da znamo na kojem tlocrtu točno radimo. U ovoj fazi ja obično izrađujem 1-3 prijedloga preuređenja, vi ih odobravate i/ili nadopunjujete i u konačnici se usuglasimo oko rješenja koje tada postaje podloga za izradu Feng Shui smjernica.

3. Izrada smjernica - uzevši u obzir tlocrtni raspored, natalnu kartu vašeg prostora, kompasne smjerove, namjenu prostorija i energije ukućana izrađujem Feng Shui smjernice u pisanom obliku, sa naputcima za svaku pojedinu prostoriju zasebno. Ukoliko ste me pozorno slušali tijekom faze br.1 :) razumjet ćete da nakon što pročitate smjernice imate potpunu slobodu izabrati stil uređenja koji osobno preferirate i primijeniti ga u svom prostoru. Drugim riječima, ja vam nisam potrebna prilikom izbora keramičkih pločica ili postavljanja slike na zid - vi sada znate smjernice i birate u skladu s njima.

4. Follow-up - po završetku projekta, tj.nakon primopredaje smjernica, stojim vam na raspolaganju još 2 tjedna za sva eventualna pitanja ili pojašnjenja.

Osobne godišnje smjernice

Svake godine, otprilike oko 4. veljače mijenja se godišnja karta letećih zvijezda koja nam omogućuje predviđanje ključnih događanja i dominantnih procesa u narednih dvanaest mjeseci. U tom trenutku mijenja se i naša osobna pozicija (tj. pozicija našeg osobnog ki-broja). Razumijevanje i interpretacija naše godišnje pozicije olakšavaju nam realizaciju planova i ciljeva i usmjeravaju nas kako da uskladimo vlastitu energiju s energijom vremena i prostora u kojem se nalazimo.

Godišnja Feng Shui usklađivanja

Godišnja karta letećih zvijezda utječe i na raspored letećih zvijezda u našem prostoru, pa je početkom svake solarne godine (počinje otprilike 4. veljače) uputno postaviti Feng Shui lijekove/pojačivače u određene sektore prostora s ciljem sprečavanja nepoželjnih/poticanja poželjnih utjecaja gostujućih letećih zvijezda. Preduvjet za izradu godišnjih usklađivanja je da imate izrađen kompletan Feng Shui projekt, tj. smjernice uređenja prostora.

 

Feng Shui smjerologija

Smjerologija je specifična grana Feng Shuija pomoću koje je moguće odrediti povoljne i nepovoljne smjerove kretanja (dužih i kraćih putovanja, preseljenja, promjene mjesta gdje obavljamo posao i sl.) na mjesečnoj i/ili godišnjoj osnovi. Feng shui počinje puno prije samog preseljenja, stoga izbor lokacije i trenutak preseljenja, kao i izbor životnog prostora (veličina, oblik, susjedstvo, raspored prostorija i sl..) valja pomno isplanirati. Poces identifikacije sa novim prostorom započinje već kada se u našoj glavi rodi ideja, odnosno namjera selidbe ili putovanja. A kako bi nam novi prostor donio maksimalnu podršku i korist, potrebno je krenuti u novom smjeru onda kada nas podržavaju povoljni tokovi Chija. Taj proces možemo najbolje objasniti na primjeru biljke, koja, kako bi bila uspješno presađena treba adekvatno tlo, ali i vrijeme presađivanja – u suprotnom će uvenuti. Smjerologija se temelji na Feng Shui astrologiji 9 zvijezda, pri čemu se uzimaju u obzir leteće zvijezde koje zauzimaju promatrani smjer, te energetski brojevi osoba koje sele. Ponekad se dogodi da svi članovi kućanstva (ili neke manje tvrtke) imaju „otvorene“ jednake smjerove za preseljenje u određenom vremenu – to se zaista može smatrati izuzetnom srećom. No, čak i kada to nije slučaj, moguće je uspješno preseliti ukoliko osoba koja ima najpovoljnije uvjete preuzme na sebe većinu brige oko preseljenja i na taj način u svojem „energetskom mlazu“ prenese i ostale.
 

Energetsko čišćenje prostora

Prilikom energetskog čišćenja prostora koristim metodu Theta Healinga, koja se pokazala najdjelotvornija od svih iskušanih metoda (a vjerujte, isprobala sam mnoge :)). Stoga, više o tome pročitajte ovdje.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now