+385 91 6464684

February 10, 2016

Please reload

Recent Posts

Mala škola Feng Shuija (7/8)

September 26, 2017

1/10
Please reload

Featured Posts

Mala škola Feng Shuija (5/8)

August 13, 2017

Peti korak: sjeveroistok, jugozapad, jugoistok i sjeverozapad

 

Iako je ljeto u punom jeku, nadam se da ste - vrućinama usprkos - spremni za daljnju akciju, te da svoje tlocrte niste pospremili preduboko u ladice. U ovom broju, nastavljamo sa analizom energetskih sektora, koje zauzimaju četiri sporedne strane svijeta – sjeveroistok, jugozapad, zapad i sjeverozapad

 

Sjeveroistok

 Povezujemo ga sa planiranjem, kontemplacijom, duhovnim razvojem i svim onim životnim pitanjima kod kojih imamo potrebu osamiti se i promisliti o budućem djelovanju. Također, od izuzetne je važnosti za učenike i studente, jer utječe na koncentraciju i uspjeh u polaganju ispita te na (samo)disciplinu.

 

Sjeveroistok vežemo uz umirujuću i stabilizirajuću energiju zemlje. U zdravstvenom smislu ona utječe na rad gušterače i slezene. Pretpostavljate već – ovaj dio stana izuzetno je prikladan za smještaj radne sobe, ateljea, ali i kao lokacija ostave ili spremišta (pod pretpostavkom da u njemu ne stoje nepotrebne, zastarjele stvari i da vlada red).

                                            

U prirodnom transformacijskom ciklusu elemenata, energiju zemlje prirodno hrani energija vatre, pa ovaj sektor možemo energizirati korištenjem crvene, narančaste ili ljubičaste boje, paljenjem svijeća ili jakih svjetala. Također, ovdje će se ugodno osjećati i svi zemljani energizatori – kristali, sol, ugljen, ukrasi od pjeskarenog stakla, gline ili keramike, a možemo i koristiti sve zemljane boje (žuta, oker, terakota, smeđa, bež...) kao i kvadratične oblike.

 

 

Jugoistok

 Vezan je uz energiju drveta, te uz područja života vezana za razvijanje poslova, komunikaciju, bogatstvo (u svakom smislu - emocionalnom, duhovnom i materijalnom) i sposobnost kreiranja i prepoznavanja povoljnih prilika koje nam se pružaju na životnom putu. U zdravstvenom je smislu važan za pravilan rad žučnog mjehura.

 

Jugoistok možemo aktivirati svim drvenim pojačivačima, kao i elementom vode koja u transformacijskom ciklusu elemenata potiče rast drveta.

 

Ovaj je sektor idealno koristiti za kuhinju, blagovaonicu ili dječju sobu. Treba izbjegavati prostore koji u jugoistočnom sektoru imaju kupaonicu/WC, obzirom da se taj položaj uistinu teško liječi od energije financijskih gubitaka.

 

Jugozapad

 Omiljeni sektor svih zaljubljenih i onih koji to namjeravaju postati. Energiju jugozapada povezujemo sa pitanjima odnosa, partnerstva, ljubavi, braka, obitelji i majčinstva, ali i poslovnim partnerskim odnosima i komunikacijom. Ukoliko pokušavate (u)štedjeti novac, ali vam to baš ne polazi za rukom, također možete razmisliti o energizaciji ovog sektora.

 

Jugozapad je, kao i sjeveroistok, povezan sa energijom zemlje, no ova zemlja ima bitno različite osobine, pa nas umjesto na izolaciju i osamljivanje, upućuje na druge osobe i na kontakt sa okolinom. U zdravstvenom smislu, povezan je sa funkcijama želuca (ne kaže se uzalud da ljubav prolazi kroz želudac!). Idealan je za smještaj blagovaonice, dnevne sobe ili roditeljske spavaonice.

 

Energiziranje jugozapada dobro je učiniti ukoliko u svom životu osjećate nedostatak ljubavi u bilo kojem smislu, ili ukoliko vam nedostaje bliskih prijatelja i prisnih odnosa. Svi elementi zemlje, kao već navedeni kristali, ukrasi od gline, keramike ili soli, pomoći će uravnotežiti i stabilizirati energiju jugozapada. Ovdje možemo koristiti sve boje zemlje, kvadratične oblike i i uzorke, kao i vatrene energizatore (svijeće, zvjezdaste oblike, crvenu i ljubičastu boju, jaka svijetla)

 

 

Sjeverozapad

 Posljednji u našem nizu, no ne i najmanje važan, sjeverozapad je sektor koji vezujemo uz oca obitelji, odnosno uz sve osobe koje predstavljaju autoritet, te drže naš život pod kontrolom i na okupu. Iz tog razloga, uz sektor jugozapada, smatra se jednim od najvažnijih dijelova svakog prostora. Idealan je za smještaj radne sobe, ali nije loša opcija ukoliko ovaj sektor zauzima ulazni hodnik ili foajer, uz uvjet da je adekvatno energiziran. U zdravstvenom smislu, ovaj je sektor važan za pravilan rad debelog crijeva.

 

Energija metala, koja dominira sjeverozapadom, još je čvršća i sabijenija od metala na zapadu, pa ovaj sektor povezujemo sa autoritetom (vlastitim, kao i prihvaćanjem tuđeg autoriteta), samostalnošću, mentorstvom, podrškom utjecajnih ljudi i prijatelja, očinstvom, te putovanjima. Sjeverozapad možemo energizirati upotrebom metalnih ili zemljanih pojačivača.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Follow Us

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Search By Tags
Please reload

Archive
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square