top of page

Izračunajte svoj ki-broj

Jedan od najlakših načina na koji možemo individulizirati Feng Shui u svom prostoru je identificirati energetske brojeve osoba koje u njemu borave. Početkom svake solarne godine (oko 4. veljače) mijenja se i energetski obrazac tzv.mape devet zvijezda - započinje novi ciklus vremena koji ostavlja pečat na svemu što nastaje u toj godini – ljudima, životinjama, građevinama, događajima...

U tom smislu, rođenjem u određenoj solarnoj godini “upijamo“ zvjezdanu konstelaciju tog trenutka, te se naš osnovni energetski broj (naziva se još i ki broj) određuje upravo na osnovu godine našeg rođenja. Ki-broj vrlo je jednostavno izračunati. Potrebno je zbrojiti znamenke u godini svog rođenja i svesti ih na jednoznamenkasti broj, koji potom oduzmemo od 11.

Npr. 1964 = 1+9+6+4 = 20 = 2+0 = 2 = 11-2 = 9

Dakle, energetski broj osobe rođene 1964. godine je 9

Potrebno je biti na oprezu ukoliko je datum rođenja osobe smješten u prethodnu solarnu godinu. Ukoliko je osoba iz gornjeg primjera rođena 24.08.1964. način izračuna ostaje nepromjenjen. No, primjerice, ukoliko je rođena 04.01.1964. - što je prije početka solarne 1964. godine - kao referentnu godinu rođenja te osobe računamo 1963, te njen energetski broj računamo na slijedeći način:

1963 = 1+9+6+3 = 19 = 1+9 = 10 = 1+0 = 1 = 11-1 = 10 = 1

Odnosno, energetski broj te osobe je 1

Energetski brojevi povezani su sa ciklusom 5 transformacija, pa se tako broj 1 povezuje s vodom, brojevi 3 i 4 sa drvom, broj 9 sa vatrom, brojevi 2,5 i 8 sa zemljom, a brojevi 6 i 7 sa metalom. Ovisno o pripadnosti elementu, energetski se brojevi raspoređuju u dvije skupine - istočnu i zapadnu. Uz istočnu skupinu povezujemo elemente vodu, drvo i vatru, a uz zapadnu zemlju i metal.

Obzirom da se različiti elementi energetski hrane iz različitih smjerova (strana svijeta), poželjno je svom energetskom broju, odnosno elementu osigurati pritok energije iz smjera koji ga kvalitetno hrani (odnosno donosi mu energiju). U tom smislu, osobe istočne grupe (dakle, čiji su energetski brojevi 1, 3, 4 i 9) trebale bi prilikom svih važnijih dnevnih aktivnosti (spavanje, rad, jelo učenje...) gledati u nekom od slijedećih smjerova: sjever, istok, jugoistok, jug. Suprotno pak vrijedi za osobe zapadne grupe (brojevi 2, 5, 8, 6 i 7), kojima su povoljni smjerovi sjeveroistok, jugozapad, zapad i sjeverozapad.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page