top of page

2014 - godina Zelenog Konja

31. siječnja 2014. godine započinje vladavina Zelenog (drvenog) Konja, čija će energija dodatno ojačati na dan Lap Chuna (početka proljeća) 04. veljače 2014. Drveni element leteće zvijezde broj 4 koja se nalazi u središtu Lo Shu kvadrata u nadolazećoj godini, pridružuje se drvenom elementu znaka Konja. Energija godine postaje više yang, pa možemo očekivati porast aktivnosti i užurbanost na svim životnim područjima.

Ključna riječ godine jest BRZINA. Za razliku od usporene i pritajene energije Vodene Zmije koja je obilježila 2013., 2014. donosi nam pokret, ambiciju, nove ideje i težnju za uspjehom. Mnogi će se napokon odvažiti i započeti s realizacijom dugogodišnjih snova i planova, pojavit će se nove prilike za uspjeh, pokrenuti nove inicijative, a i postojeći poslovi razvijat će se brže od očekivanog. Ipak, valja imati na umu da je brzina energija koja ide u dva smjera – jednako kao što je moguć brz uspjeh, moguća je i brza propast. Stoga je važno odvojiti vrijeme za razmišljanje i kontemplaciju te promisliti prije poduzimanja bilo kakvih rizičnih pothvata.

Obzirom da u ciklusu pet transformacija drvo podržava vatru, osobe rođene u znaku vatre imaju naglašen potencijal za uspjeh, ali isto tako i najveću opasnost da „pregore“ uslijed stresa i nagomilanih obaveza. Također, u narednoj godini povećana je opasnost od požara i kvarova električnih instalacija, a najveći broj zdravstvenih problema biti će izazvan upalnim procesima u tijelu. Kao prevenciju, poželjno je smanjiti unos hrane životinjskog porijekla, piti dovoljno tekućine i izbjegavati snažne začine.

Osim što donosi pokret i aktivnost, 2014. godina aktivirat će sve vrste romantičnih odnosa, kao i prijateljske kontakte. Ukoliko se nalazite u postojećoj ljubavnoj vezi, ona će se vrlo vjerovatno intenzivirati i produbiti (iako to ne znači nužno da će biti okrunjena brakom). Ukoliko ste slobodni mogli biste se zaljubiti, pa čak i pronaći svoju srodnu dušu. Tijekom godine kod svih će osoba biti izražena potreba za prijateljskim druženjem i stvaranjem novih kontakata, pa već sada izdvojite vrijeme u svojim rasporedima koje ćete provesti u ugodnim druženjima.

Leteća zvijezda broj 4 podržava sve oblike komunikacije i umjetničkog stvaralaštva, a naročito pisanje. Studenti i učenici s lakoćom će svladavati gradivo i imati bolju prolaznost na ispitima.2014. godina najpovoljnija je za osobe rođene u energiji drveta i vatre. Osobe kod kojih dominira vodeni element mogle bi se snažno iscrpljivati u poslovnim i privatnim odnosima i tako se izložiti riziku pada imuniteta i oslabljenog zdravlja. Osobe rođene u energijama zemlje i metala mogle bi naići na prepreke u realizaciji svojih planova, uslijed čega će biti primorani na prilagodbu i kompromise s kojima se neće uvijek osjećati ugodno.

Kako bismo osigurali dobrodošlicu energijama Zelenog konja i drvene leteće zvijezde broj 4, poželjno je napraviti reda u svom emocionalnom životu, koristeći se pritom najsnažnijim oružjem – iskrenošću prema sebi i drugima. Također, uvođenje rituala jutarnje tjelovježbe ili kratke meditacije pomoći će u izlaženju na kraj sa stresom i opterećenjima svakodnevice i uvesti red u mentalnu zbrku kojoj ćemo često biti izloženi.

Jedno je sigurno – avanture i prilika za napredak neće nam nedostajati. Sada je vrijeme da ostvarimo svoje snove!! Sretna nam 2014.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page