top of page

2016 - godina Vatrenog Majmuna

Približava nam se Lap Chun - 4. veljače – odnosno dan koji kineski solarni kalendar obilježava kao točku početka proljeća. Osim što se smatra energetski najsnažnijom točkom godine, to je također trenutak kada leteće zvijezde mijenjaju svoje godišnje pozicije unutar Lo Shu kvadrata. Na taj se način stvara nova energetska mapa koja određuje raspored „zvjezdanih snaga“ i omogućuje nam predviđanje ključnih događanja i dominantnih procesa u narednih dvanaest mjeseci.

2016. godine u središte Lo Shu kvadrata smješta se zemljana leteća zvijezda 2, a toj se vibraciji 8. veljače pridružuje energija vatrenog Majmuna - znaka koji vlada kineskim mjesečevim kalendarom tijekom 2016.

Znak Majmuna u pravilu nosi pozitivne konotacije – inteligenciju, snalažljivost i prilagodljivost. No, kombinacija vatrenog elementa koji dominira godišnjom zemaljskom granom i zemljanog elementa leteće zvijezde 2 – ipak je – nepovoljna. Naime, vatra je sklona potaknuti negativne aspekte leteće 2-jke, što se najčešće manifestira kroz pogoršanje zdravlja i probleme u međuljudskim odnosima.

Na globalnoj razini možemo očekivati porast tenzija i političke sukobe, izvještaje o porastu stope rastavljenih brakova, te ne baš blistavu statistiku po pitanju zdravlja i kvalitete života. Ipak, ne smijemo zaboraviti da snaga 2-jke leži upravo u udruživanju. Kvalitetna partnerstva će opstati i napredovati, a konkretne ekonomske i socijalne pomake lakše ćemo ostvariti u suradnji s istomišljenicima nego samostalnim djelovanjem.

Na individualnoj razini ne trebamo očekivati značajnije promjene po pitanju financija i karijere. Dapače, osobne financije trebale bi se stabilizirati, a poslovne pozicije učvrstiti. U prvi plan stupaju odnosi svih vrsta (partnerski, obiteljski, prijateljski, poslovni...), kao i zdravlje. Energija zemlje upravlja probavnim sustavom, pa je za očekivati da će upravo zdravstveni problemi koji se odnose na ove organe biti u fokusu. Isto tako, ovo je dobra godina za usvajanje zdravih prehrambenih navika i brigu o tijelu.

Ipak, ostvarenje planova i realizacija ciljeva tijekom 2016-te godine ponajviše ovisi o našoj osobnoj godišnjoj poziciji – koja se također mijenja 4. veljače. Kako izračunati svoj osobni ki broj možete pročitati u nekom od prethodnih blogova, a koja je vaša godišnja pozicija u 2016-toj, te kako iskoristiti njene povoljne utjecaje možete saznati ukoliko naručite osobne godišnje smjernice za 2016-tu godinu.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page