+385 91 6464684

February 10, 2016

Please reload

Recent Posts

Mala škola Feng Shuija (7/8)

September 26, 2017

1/10
Please reload

Featured Posts

2015 - godina Zelene Koze

February 3, 2015

Kineski solarni kalendar dan 4. veljače obilježava kao Lap Chun – točku početka proljeća. Osim što se zbog snažne uzlazne energije drveta smatra energetski najsnažnijom točkom godine (legende kažu da toga dana jaje može stajati uspravno!), to je i trenutak kada leteće zvijezde mijenjaju svoje godišnje pozicije unutar Lo Shu kvadrata. Drugim riječima, stvara se nova godišnja energetska mapa koja nam omogućuje predviđanje ključnih događanja i dominantnih procesa u narednih dvanaest mjeseci.

 

 

2015. godine u središtu Lo Shu kvadrata smjestila se snažna drvena energija leteće zvijezde 3. Toj se energiji, 19.veljače pridružuje energija Koze/Ovce - znaka koji vlada mjesečevim kalendarom tijekom 2015. Energija umiljate, vedre i diplomatski nastrojene Koze, donekle će ublažiti gromku energiju drvene zvijezde broj 3, no to ne znači da je pred nama iole dosadna godina. Snažan element drveta utjecat će na svakog od nas ponaosob, baš kao i na mundane događaje. Obzirom da je drvo 3 „zaduženo“ za pionirske pothvate i nove inicijative, novih ideja i kretanja nam zasigurno neće nedostajati.

 

Drvo 3 u svojoj esenciji sadrži POKRET i PROMJENU, što su ključne riječi za 2015. godinu. Koza je pak „kod kuće“ u sferi međuljudskih odnosa, s naglaskom na partnerstvo i obitelj. Znači – čak i ako spadate u okorjele „nevjernike“ u ljubav – vrlo je izvjesno da ćete barem na kratko osjetiti leptiriće u trbuhu. Dugotrajne i čvrste veze doživjet će snažnu revitalizaciju i romantični procvat. No, odnosi i brakovi koji već duže vrijeme podnose krizu i „trpanje problema pod tepih“ mogle bi lako puknuti uslijed hirovite odluke jednog od partnera ili zbog zanesenosti trećom osobom. Flertovi i vanbračne avanture teško će se moći sakriti od očiju javnosti. Samci će, s druge strane, imati obilje prilika za upoznavanje novih ljudi, te će zasigurno doživjeti barem prolaznu ljubavnu romansu.

 

Osim osjećaja „samo nam je ljubav potrebna“, 2015. donosi nam i procvat na polju kulture i umjetnosti – naročito kada je riječ o izdavaštvu i glazbi. Također, otvoreni sukobi i razmirice – na osobnoj i političkoj razini – bit će sklone razriješiti se na miran, diplomatski način. Drvo 3 izravno je vezano sa proizvodnjom energenata, naročito sa električnom energijom. Stoga je moguće da ćemo doživjeti oscilacije cijena struje, a možda i pokoji pad napona ili kvar na instalacijama. Savjet godine: opskrbite se rezervnim žaruljama :)

 

Na poslovnom planu možemo očekivati porast broja novih poduzetnika, projekata i kreativnih inicijativa. Osim toga, energija godine potaknut će nas da preispitamo razinu zadovoljstva poslom koji obavljamo. Nerijetko ćemo biti svjedoci naglim otkazima ili zaokretima u karijeri. Zaista – pravi je trenutak da prestanemo gubiti dragocjeno vrijeme na aktivnosti koje obavljamo smrknuta lica i bez istinske ljubavi, pod krinkom sigurnosti ili zbog straha od financijske budućnosti. Ukoliko već duže vremena želite svoj hobi pretvoriti u mali (ili veliki) biznis ili pak uredsku rutinu zamijeniti životom na eko-poljoprivrednom imanju, naredno će vas razdoblje podržati, ohrabriti i dovesti vam u život partnere i saveznike potrebne za realizaciju nove i sretne poslovne priče.

 

Što se zdravlja tiče – recept je jednostavan i glasi: detox. Drvena energija pogoduje čišćenju jetre, a samim time potiče uklanjanje nagomilane ljutnje i bijesa. Ukoliko imate zdravstvenih problema sa žučnim kamencima ili bolest jetre, ovo je dobra godina da se pozabavite rješavanjem istih – u suprotnom, vjerovatno ćete osjetiti pogoršanje. Također, godina je pogodna za mršavljenje i beauty tretmane.

Kako bismo osigurali dobrodošlicu godini Zelene koze, poželjno je jasno posložiti svoje prioritete.

 

Što se tiče duhovnog rasta i samorazvoja, najviše će nam trebati (i koristiti) tehnike otpuštanja strahova, te razvoj osobne fleksibilnosti i tolerancije. Kratki jutarnji ritual yoge ili meditacije, uz biljni čaj, pomoći će nam da održimo vjeru u sebe i olakšati nam donošenje odluka (koje ponekad neće biti lake).

 

Energija 2015. godine najviše će pogodovati osobama rođenima u elementu vatre (ki-broj 9) i drveta (ki-brojevi 3 i 4), dok će rođeni u elementu vode (ki-broj 1) imati problema s prilagodbom na brzi tempo okoline i možda osjetiti umor.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Follow Us

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Search By Tags
Please reload

Archive
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square