+385 91 6464684

February 10, 2016

Please reload

Recent Posts

Mala škola Feng Shuija (7/8)

September 26, 2017

1/10
Please reload

Featured Posts

Feng Shui smjerologija - recept za uspješnu životnu navigaciju

January 21, 2014

Smjerologija je specifična grana Feng Shui učenja pomoću koje je moguće odrediti povoljne i nepovoljne smjerove kretanja (dužih i kraćih putovanja, preseljenja, promjene mjesta gdje obavljamo posao i sl.) na mjesečnoj i/ili godišnjoj osnovi. 

 

Možda ste mislili da Feng Shui počinje tek nakon uselite u neki prostor, no on počinje puno ranije – već prilikom izbora lokacije, vremena (datuma, godine) i smjera kretanja.  Posljedice kretanja u nepovoljnom smjeru mogu biti neznatne (gnjavaže na putovanju  - poput odgođenih letova, izgubljene prtljage i lošeg smještaja), ali i značajne (narušeno zdravlje, gubitak posla, nemogućnost napredovanja na radnom mjestu, raskid odnosa i sl).

 

Rijetko kad smo u prilici toliko temeljito utjecati na vlastitu dobru sreću i napredak, kao kada selimo u novi dom. To je savršena prilika za „novi početak“ i mnogi upravo taj trenutak koriste kako bi angažirali Feng shui konzultanta koji će im pomoći oko uređenja novog prostora. 

 

No imajte na umu da dobar Feng Shui počinje puno prije samog preseljenja, odnosno izbor lokacije i trenutak preseljenja, kao i izbor životnog prostora (veličina, oblik, susjedstvo, raspored prostorija i sl..) valja pomno isplanirati. Jer proces identifikacije sa novim prostorom  započinje već kada se u našoj glavi rodi ideja, odnosno namjera selidbe ili putovanja.  A kako bi nam novi prostor donio maksimalnu podršku i korist, potrebno je krenuti u novom smjeru onda kada nas podržavaju povoljni energetski „vjetrovi“, odnosno tokovi chija.  Taj proces možemo najbolje objasniti na primjeru biljke, koja, kako bi bila uspješno presađena treba adekvatno tlo, ali i vrijeme presađivanja – u suprotnom će uvenuti.

 

Smjerologija se temelji na Feng Shui astrologiji 9 zvijezda, pri čemu se uzimaju u obzir tzv. leteće zvijezde koje zauzimaju promatrani smjer, te osobni energetski brojevi osoba koje sele. Ponekad se dogodi da svi članovi kućanstva (ili neke manje tvrtke) imaju „otvorene“ jednake smjerove za preseljenje u određenom vremenu – to se zaista može smatrati izuzetnom srećom. No, čak i kada to nije slučaj, moguće je uspješno preseliti ukoliko osoba koja ima najpovoljnije uvjete preuzme na sebe većinu brige oko preseljenja i na taj način u svojem „energetskom mlazu“ prenese i ostale ukućane.

 

Ukoliko se radi o preseljenju, odnosno promjeni boravišta na kraće vrijeme, kao primjerice prilikom zimovanja, ljetovanja, poslovnih putovanja ili tečajeva, dobar „vjetar u leđa“ osigurat će nam uspjeh dobar odmor bez sitnih (i krupnih) gnjavaža ili pak uspjeh u poslu i učenju.  Kada govorimo o ovom vidu Feng Shui smjerologije, valja napomenuti kako se planiranje ne odnosi samo na vrijeme i smjer pri odlasku na destinaciju, već i prilikom povratka kući.

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Follow Us

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Search By Tags
Please reload

Archive
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square