+385 91 6464684

February 10, 2016

Please reload

Recent Posts

Mala škola Feng Shuija (7/8)

September 26, 2017

1/10
Please reload

Featured Posts

2012 - godina Vodenog Zmaja

February 3, 2012

23. siječnja 2012. započinje godina Vodenog Zmaja, koja će trajati sve do 9. veljače 2013. godine. Za razliku od zapadnjačke mitologije, u kojoj zmajevi često predstavljaju (unutarnje ili vanjske) neprijatelje koje treba pobijediti pod svaku cijenu, većina istočnjačkih drevnih tradicija – pa tako i Feng Shui – zmaja smatraju simbolom dobre sreće, osobne snage, uspjeha i autoriteta. Vodeni element koji se ove godine pridružuje zemaljskoj grani zmaja, dodatno jača povoljne utjecaje ovog znaka. Voda predstavlja nove prilike i bogatstvo, a kako u kreativnom ciklusu pet transformacija podržava element drveta, ova godina pruža nam velike mogućnosti za rast i razvoj. Kako biste spomenutim energijama pružili adekvatnu dobrodošlicu, predlažem da napravite mali ritual proslave kineske nove godine, na koji ćete pozvati obitelj i bliske prijatelje. Smijte se, zabavljajte i podržavajte jedni druge u realizaciji novogodišnjih odluka. To je dobar trenutak da temeljito očistite svoj dom, riješite se nereda i nepotrebnih stvari, te napravite energetsko čišćenje kojim ćete ukloniti svo nevidljivo energetsko smeće.

 

 

Ovogodišnji Lap Chun (početak proljeća) događa se u subotu, 4. veljače 2012. Tog ćemo datuma zakoračiti u novu solarnu godinu u kojoj centralnu poziciju zauzima leteća zvijezda broj 6. Šestica se smatra jednom od tri najsretnije leteće zvijezde u Feng Shuiju, a povezuje se sa božanskom zaštitom, uspjehom i pravednošću. No dobrim vijestima ni tu nije kraj – ne samo da će blagonaklona šestica na centralnoj poziciji zamijeniti „svađalačku“ leteću zvijezdu 7 (koja je vladala 2011. godinom), već će njen metalni element dodatno podržati vodenu energiju Zmaja, stvarajući prekrasnu sinergiju i priliku za napredak na svim životnim područjima u kojima djelujemo pravično, s ljubavlju, te poštujući sebe i druge. Ukoliko osjećate da ste na bilo koji način „skrenuli“ sa svog istinskog životnog puta, ova godina će vam zasigurno pružiti priliku da se vratite. Stoga, pažljivo osluškujte svoj unutarnji glas i vjerujte u svoje mogućnosti.

 

Kako se čini sa Feng Shui stajališta, godina pred nama je sve osim nepovoljna. Pred nama je razdoblje velikih promjena, iskrenih emocija i miroljubive komunikacije. U tom svijetlu svi ćemo osjetiti snažan poriv za pronalaženjem trajnih i kvalitetnih rješenja. Sve ono što smo godinama trpali pod tepih sada ima tendenciju izaći na površinu – dakle pripremite metle i krpe J i odlučno se uhvatite u koštac sa neriješenim pitanjima, potisnutim emocijama, nedovršenim poslovima i osobnim strahovima.

 

A ukoliko su popularne prognoze „smaka svijeta“ zaista točne, tada će zacijelo „biti smaknut“ onaj svijet koji je nepravedan, netolerantan, sebičan i bez ljubavi. Zadatak je svih nas učiniti sve što je u našoj moći da očistimo sebe i svoje prostore od ograničavajućih energija i blokada, kako bismo sa radošću i zahvalnošću znali i mogli prihvatiti prekrasne darove kojima će nas obasipati nadolazeće razdoblje.

 

Želim vam da 2012.-tu provedete sa velikim osmijehom na licu i obiljem ljubavi u srcu koju ćete bezrezervno primati i davati. Sretno!

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Follow Us

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Search By Tags
Please reload

Archive
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square